UK EN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Інформація про продукт

Інформація про нашу продукцію.


Продукти торгової марки «Чудо-мед» розроблені вченими науково-дослідного інституту харчування Міністерства охорони здоров'я за унікальною технологією з чіткою витримкою температурних режимів, що дозволяє повністю зберегти біологічно активні інгредієнти в науково обгрунтованих пропорціях і робить їх високоенергетичним комплексним продуктом з вираженим лікувально-профілактичним ефектом (затверджено Міністерством Охорони Здоров'я України № 5.08.07/791 від 16.03.1999 р. 5.08.07/2833 і № від 6.07.2000 р.)
Продукти торгової марки «Чудо-мед» - суміші з 100% натурального відбірного меду, маточного молочка, бджолиного обніжжя (пилку), прополісу, спіруліни (БАД), фітопрепаратів (розторопші плямистої, лецитину соняшникового, часнику сухого, женьшеню, арніки), дієтичних продуктів харчування (волоський горіх, арахіс, родзинки, курага, сік цитрусових) і т. д.
Поставка сировини для виготовлення продуктів «Диво-мед» здійснюється з колективних підприємств Закарпатської, Вінницької та Полтавської областей, при цьому кожна партія сировини містить окремий сертифікат якості.

Коротка інформація про складові продукції «Чудо-мед».

 

100% натуральний добірний мед - складна біоенергетична суміш рослинно-тваринного походження, цінний поживний продукт, ферментований бджолами, до складу якого входить понад 300 біологічно активних компонентів, що благотворно впливають на обмінні процеси в організмі. Він являє собою природну концентрацію:
1)легкозасвоюючих вуглеводів - фруктоза (левулеза), глюкоза, сахароза, мальтоза та ін;
2)комплекс водо-і жиророзчинних вітамінів: Я-каротин, аскорбінова кислота, тіамін (В1), рибофлавін (В2), пантотенова кислота (В3), піридоксин (В6), ціанокобаламін (В12), фолієва кислота, ніацин (РР), біотин, токоферол (Е);
3)макро - і мікроелементів: калій, натрій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк, алюміній, літій, мідь, марганець, срібло, золото, кремній, титан, олово, барій, бор, хлор, йод, хром, сірка, кобальт , нікель та ін
4)амінокислот, у тому числі і незамінних. аргінін, аспарагін, валін, гістидин, глутамінова кислота, ізолейцин, лейцин, лізин, метіонін, серин, треонін, триптофан, фенілаланін і ін;
5)ферментів і ензимних комплексів. діастаза (амілаза), інвертаза, каталаза, ліпаза, глікогеназа, фосфотаза та ін;
6)гормонів, фітонцидів, бактерицидних, протигрибкових речовин, деяких біогенних стимуляторів, органічних кислот (яблучної, молочної, щавлевої, лимонної та винної).
Крім того, «Чудо-мед» є одним з найбільш унікальних природних консервантів і природним транспортним засобом багатьох біологічно активних компонентів, тим самим, підсилюючи позитивні біохімічні та фізіологічні дії на організм. Таким чином, продукти «Чудо-мед» володіють дієтичними та лікувально-профілактичними властивостями. У цих продуктах органічно поєднані апіпродукти (маточне молочко, пилок, прополіс) з іншими біологічно активними харчовими добавками такими, як спіруліна, лецитин і дієтичними харчовими продуктами - волоським горіхом, арахісом, курагою, родзинками, часником, соком лимона.


Склад МЕД
Вода 16-20 %
Фруктоза і глюкоза 70-75,5 %
Вода 16-20 %
Сахароза 1,5-3,0 %
Декстрини 5,0 %
Органічні кислоти (яблучна, винна, лимонна, щавлева, молочна) 0,03 - 0,2 %
Білки 0,1-2,3 %
Зола (залізо, калій та ін.) 0,1-0,8 %
Мінеральні речовини (Mg, Si, Al, B, Cu, Li, Ni, Zn.) 0,05- 0,5 %
Ферменти Інвертаза, амілаза, глікогеназа та ін.
Вітаміни В2 (0,0 5 мг %), В6, Н, К, С (2 мг %), Е, РР (0,02 мг %), каротин.


















 

 

 

Бджолиний пилок вважається найдосконалішим природним живильним продуктом, багатий білком (26%), включає 18 амінокислот, у тому числі всі незамінні, більше 20 ферментів, 16 вітамінів і 28 слідових мінералів, жаропонижаючих речовин - фосфоліпіди (лецитини, інозідфосфогліцериди, етаноламінфосфогліцериди - Кефалінія, фосфатидилсерин ), фітостерини (Я-ситостерин) - 0,6-1,6%.
Маточне молочко являє собою високопоживний і легкозасвоюючий продукт, який природно збалансований життєво важливими нутрієнтами - містить протеїни з 22 замінними і незамінними амінокислотами (13-30%), багатий комплекс водо-і жиророзчинних вітамінів, особливо вітаміну Е, а також вітаміни В1, В2, В6, В12, Н, С, D, РР, статеві гормони, гормоноподобниє речовини, макро-та мікроелементи (1,0%), вуглеводи (глюкоза 20-30%), жири (8-18%). Володіє протипухлинними, протимікробними та омолоджуюючими властивостями.
Прополіс (бджолиний клей) - містить білок, вітаміни, в золі - залізо, марганець, кальцій, алюміній, кремній, ванадій, стронцій, летючі ефіри. Прополіс є сильним природним антибіотиком, знищує понад 100 видів бактерій, вірусів і грибків (серед них збудників туберкульозу, сифілісу, дифтерії, грипу та інших). Прополіс за своєю анастезуючою (обезболюючою) силою перевершує новокаїн - в 52 рази, при цьому не викликаючи побічних ефектів. Володіє протизапальними і антираковими властивостями, стимулює імунну систему.
Спіруліна - синьо-зелена прісноводна водорість є феноменальним джерелом високоякісного білка з усіма незамінними амінокислотами, особливе значення серед них мають лізин, метіонін, треонін, триптофан, лейцин, валін, фенілаланін, гістидин і аргінін. Оптимальне співвідношення найважливіших вітамінів - бета-каротину, Е, В1, В2, В3, В6, В12, РР, біотину, фолієвої кислоти, інозитола, пантотенату, аскорбінової кислоти, макро - і мікроелементів, поліненасичених жирних кислот, особливо лінолевої, ліноленової гамма, дозволяє нормалізувати обмінні процеси на всіх рівнях, підвищити захисні сили організму, стійкість до несприятливих факторів зовнішнього середовища. Спіруліна містить пігменти: каротиноїди, хлорофіл і фікоціанін, які беруть участь у синтезі багатьох ферментів, що допомагають підтримувати здоровими органи і захищати від злоякісного переродження та інших патологічних станів.
Волоський горіх називають «харчовою таблицею Менделєєва», джерелом фізичної та розумової енергії. Ядро горіха багате жирними кислотами, з них 65-80% складають, безпосередньо, поліненасичені жирні кислоти, тобто які не утворюються в організмі, а поступають з продуктами харчування. Вони беруть участь у синтезі тканинних гормонів і активно впливають на обмін речовин, вітамінів, жировий обмін печінки, холестерину, беруть участь у формуванні клітинної мембрани. Білки волоського горіха багаті незамінними амінокислотами (валін, ізолейцин, лізин, метіонін, треонін, тріптофан, фенілаланин). Вітаминний склад представлений каротином, вітамінами B1, В2, В6, РР, Е, С, К, багатий макроелементами (калій, кальцій, магній, натрій, сірка, фосфор, хлор, солі кобальту ), мікроелементами (марганець, мідь, фтор, йод, цинк).
Лецитин відноситься до фосфоліпідів, які містять есенціальні (ненасичені) жирні кислоти, вітаміноподібні речовини - холін, інозитол, мінеральні речовини: фосфор, калій. Лецитин міститься в кожній клітині організму, виконуючи широкий спектр життєво важливих функцій. Найвищі концентрації лецитину містять основні органи: головний і спинний мозок, нервові волокна, серце, печінка, нирки. У мозку лецитиновий холін перетвориться в ацетилхолін - речовина, необхідне для передачі нервових імпульсів в синапсах. Ацетилхолін робить сильний вплив на пам'ять, здатність мислення і м'язовий контроль. Лецитиновий холін використовується печінкою для вироблення жовчі і метаболізм жирів, попереджаючи розвиток жирової інфільтрації, цирозу печінки. Холін перешкоджає вбудовуванню холестерину та інших жирів у стінки артерій і розчиняє уже утворилися відкладення. Особливо він необхідний зростаючому організму для побудови нервової та кісткової систем, для нормального розвитку статевих залоз, для засвоєння жиророзчинних вітамінів А, D, E, K, мінералів.
Ізюм та курага - основні природні джерела калію. Калій в організмі важливий для клітинних функцій, біоелектричних процесів, для регуляції водного і кислотно - основного балансів в крові і тканинах, допомагає регулювати серцевий ритм і генерувати скорочення м'язової тканини, необхідний для нервової провідності, вироблення енергії та виробництва генетичного матеріалу і білків. Сприяє видаленню шлаків з організму, блокує накопичення радіоактивного цезію-137, допомагає при алергіях.
Активність часнику визначається вмістом калію, кальцію, селену, міді, германію, заліза, магнію, фосфору, сірки, цинку, есенціальних масел, вітамінів B1, B2, C, D,-каротину, ферментів, великої кількості фітонцидів (натуральних антибіотиків), фітостерини, ефірної олії, вуглеводів і жирів. Наявність в часнику речовини алліїн за участю ферментів перетворюється на аліцин, має протимікробну, противірусну, протигрибкову дії. Природний склад інгредієнтів часнику надає імуностимулюючу дію, нейтралізує токсини, знижує артеріальний тиск, покращує кровообіг, знижує рівень ліпідів (жирів) у плазмі, сприяє зменшенню тромбоутворення.

 

 

 
     

 ApexStarMediaGroup(c) 2012 Chudomed.com.ua